BSO Eigenwijs

Buitenschoolse opvang

Bij Babbel bieden we zowel buitenschoolse opvang op het kinderdagverblijf als op een eigen bso-locatie. De volgende opvangmogelijkheden kunnen afgenomen worden:

  • voorschoolse opvang
  • naschoolse opvang
  • middagopvang
  • vakantieopvang

Onze bsolocatie "Eigenwijs" in De Wilp.
In het schoolgebouw van CBS De Wegwijzer heeft Babbel een eigen lokaal tot haar beschikking en we maken gebruik van de gemeenschapsruimte. Van verschillende basisscholen uit de omgeving van De Wilp komen kinderen na schooltijd en in de vakanties op onze bsolocatie spelen. De kinderen worden door de leidsters van school gehaald en naar de bso gebracht. Op onze bsolocatie bij "CBS De Wegwijzer" worden de volgende opvangmogelijkheden geboden;

- Middagopvang: op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 12:00 tot 18:00 uur, 
- Naschoolse opvang: op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 15:15 uur tot 18:00 uur, 
- Vakantieopvang: tijdens vakantie''s wordt er opvang geboden van 7:30 uur tot 18:00 uur, 
- Buitenschoolse opvang op het kinderdagverblijf.

Op de peuterplusgroep is er een beperkte mogelijkheid voor buitenschoolse opvang. Er wordt voorschoolse opvang, middagopvang tijdens margemiddagen en/of vakantieopvang geboden. 
- Voorschoolse opvang wordt vanaf deze groep georganiseerd, tussen 7:00 en 8:15 uur. Kinderen kunnen tussen 7:00 en 8:00 uur bij Babbel gebracht worden. Vervolgens brengt een leidster de kinderen naar school. Het vervoer wordt door Babbel zelf verzorgd.Kinderen van groep 1 en 2 worden door de leidster in de klas gebracht, 
- Opvang tijdens margemiddagen wordt ook op de peuterplusgroep verzorgd, mits het aantal kinderen dit toelaat. Wanneer meerdere scholen een margemiddag inlassen zal de opvang op de bsolocatie bij "CBS De Wegwijzer" verzorgd worden.

  Ruimte:

De BSO is gevestigd in CBS De Wegwijzer in De Wilp. Hier hebben wij een lokaal, de gemeenschapsruimte en het speellokaal tot onze beschikking. Een grote ruimte wat ervoor zorgt dat we uitdagende en gevarieerde activiteiten kunnen aanbieden. In totaal mogen wij max. 30 kinderen opvangen. De leidster – kind ratio is: 1 leidster op 10 kinderen. Om ieder kind in zijn of haar behoefte te voorzien, zijn er verschillende hoeken gecreëerd, zoals; een bouwhoek, een tuthoek, een knutselhoek, een rusthoek en een tv hoek. 

 

Speelgoed:

De BSO beschikt over een ruim aanbod aan speelgoed. Voor alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar hebben we speelgoed dat aansluit bij hun behoeften. Een kleine opsomming van de materialen;

Buitenspeelgoed: Voetballen, keeperhandschoenen, een lolobal, springtouwen, bellenblazen, skateboards, waveboards, tennisrackets, badmintonrackets, tafeltennisbadjes, emmers, scheppen, knikkers.

Binnenspeelgoed: Gezelschapsspellen, puzzels, boekjes, een Nintendo met spellen, lego, constructie blokken, k’Nex, Clicks, Domino, lakens voor oa. hutten, poppen, groot houten poppenhuis, houten boerderij, dvd’s en c.d’s.

Knutselmaterialen: Loomelastiekjes en loomborden, timmermaterialen en hout, verder overig knutselmateriaal zoals; lijm, verf, stiften, textielstiften, karton, papier etc.

 

Leidsters:

Wij werken met vaste, enthousiaste en ervaren Pedagogisch Medewerkers. Elke leidster beschikt over een andere kwaliteit, wat maakt dat de BSO een zeer dynamisch en enthousiast team heeft. De meeste leidsters maken een combinatie met het werken op de dagopvang. Zo wordt de overgang voor kinderen van de peutergroep naar de BSO vergemakkelijkt, omdat ze immers al bekend zijn met de leidsters. Uit ervaring blijkt dit zeer waardevol.

De vaste leidsters die verantwoordelijk zijn voor onze BSO zijn:

Karin Boonstra (groepscoördinator)

Aukje Holtrust

Allet Veenstra

Hilly Algra

Kosten

Op de site van de belastingdienst kan een proefberekening gemaakt worden, zodat u kunt nagaan hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt ontvangen. Ga naar  www.toeslagen.nl