!Deze website is verlopen!

De Eigenwijze kinderraad

Sinds April 2014 heeft de BSO een Eigenwijze Kinderraad. Deze is ontstaan uit het idee dat wij graag werken vanuit de belevingswereld en interesses van de kinderen zelf, om hen zo een leuke BSO-tijd te bezorgen. De leden van deze raad zijn door de kinderen zelf gekozen d.m.v. een echte verkiezingscampagne. Maandelijks vindt er een vergadering plaats, onder leiding van een pedagogisch medewerker. De kinderen mogen meedenken over bijvoorbeeld de inrichting, het speelgoed, de groepsregels en de thema's en activiteiten.

 

Wat deze raad ons inmiddels al heeft opgeleverd:

  • Veel boeiende maandthema's, zoals; Dinosaurussen, Sporten is gezond, Eten en drinken en nog vele andere!
  • Een succesvol Pannenkoekenrestaurant tijdens het thema “Eten en Drinken”. En van de opbrengst hiervan hebben we aangeschaft:
  • Buitenspeelgoed; skateboards, waveboards, lolobal, voetballen, keeperhandschoenen, springtouwen. Ook hebben we in de zomermaanden flink “geloomd”, de rage met elastieken armbandjes.
  • In januari 2015 hebben we een geweldig idee van de kinderen uitlaten komen, namelijk een Gala feest organiseren. De Eigenwijze kinderraad en de leidsters van de BSO hebben er gezamenlijk een fantastisch feest van gemaakt!