De laatste nieuwtjes van Kindercentrum Babbel


Augustus 2020

Buitenspelen

 

Oef wat is het warm! Deze zomerse temperaturen zorgen ervoor dat wij zoveel mogelijk buiten aan het spelen en ontdekken zijn. Zo hebben wij bij Babbel bij hele warme temperaturen ons zwembadje gevuld en zullen wij de sproeier aan zetten. Lekker spelen met water, niets leuker dan dat! Maar ook doen we veel andere dingen buiten. Zo hebben wij deze week al geëxperimenteerd met verf op vuilniszakken en aluminiumfolie. Want wat gebeurd er eigenlijk als ik rood met wit meng? 

Bij de Speeldoos hadden we een grote doos. Wat kunnen we daar mee doen? We hebben een mooie hut ermee gebouwd. Vervolgens zijn we ook nog druk bezig geweest met kleuren op karton. Dat was ontzettend leuk!


3 juli 2020

 

Tijdelijke  huisvesting

 

In de nieuwsbrieven over het IKC heeft u kunnen lezen dat er het komende schooljaar units bij De Wegwijzer geplaatst worden, zodat vanaf 1 augustus 2021 de kinderen van De Dorpel en De Wegwijzer op één locatie les kunnen krijgen. Waarschijnlijk worden de units in deze zomervakantie al geplaatst, zodat er zo weinig mogelijk overlast is voor de kinderen. Er komen 4 lokalen, een kantoortje, een berging en wc's. Het duurt wel een tijdje voor we de units in gebruik kunnen nemen, aangezien eerst alles aangesloten moet worden. Die tijd wordt gebruikt om met de 3 teams na te denken over de inrichting en indeling van de lokalen, de buitenruimte, het parkeer- en verkeersbeleid. In de tussentijd zal het speellokaal van De Wegwijzer in ere hersteld worden. Ter informatie zien jullie in de bijlage afbeeldingen van de units die geplaatst gaan worden bij De Wegwijzer. De units worden op het speelveld geplaatst (ongeveer tot aan het eerste voetbaldoel). De units worden aan de school verbonden door een doorgang te maken in de huidige IB-ruimte.

Dinsdagavond 9 juni hebben de buurtbewoners de gelegenheid gehad om tips en zorgen te delen en vragen te stellen. Zorgen waren er vooral over de toenemende verkeersdrukte. Maar de buurtbewoners gaven ook aan dat ze blij waren dat de kinderen weer naar school gingen, ze hadden ze gemist. Grote bezwaren hadden ze niet tegen de tijdelijke locatie c.q. huisvesting en we kregen een aantal waardevolle tips waar we ons voordeel mee kunnen doen.

 

Volgend schooljaar gaan we met de ouders uit de werkgroep huisvesting verder nadenken over een definitieve plek voor het IKC. 

 

Link: Impressie van de tijdelijke huisvesting


22 juni 2020

Thema "Oef wat is het warm"

 

Vandaag zijn wij begonnen met het nieuwe thema "Oef wat is het warm". De komende weken (tot de zomerstop) zullen in het teken staan van de zomer. De eerste 2 weken richten wij ons op kamperen en de laatste 2 weken gaan wij werken aan het onderdeel strand en zee. 

De kinderen zullen tijdens deze weken o.a. een tent opzetten, zelf ijsjes maken, een koffer knutselen, spelen met water en zand, picknicken en nog veel meer leuke dingen!

Op de peutergroep hebben we een ijskraampje ingericht en ook de dreumesgroep is al in de zomerse sferen. Juni 2020

Update Protocol  "Corona"

 

Via deze link opent u het protocol waarin de maatregelen vastgesteld staan om besmetting van Corona te voorkomen. 

Open de beslisboom voor toelaten 0-6 jarigen i.v.m. neusverkouden of andere klachten,

Open de  beslisboom voor toelaten 6-12 jarigen i.v.m. neusverkouden of andere klachten,

Vragenlijsten neusverkouden kinderen toelaten op school / kinderopvang: open de vragenlijst

 


Mei 2020

De winnaars van de kleurwedstrijd van Pasen zijn bekend!

 

Er zijn winnaars in de volgende categorieën:

- Baby

- Dreumes

- Peuter

- Peuterspeelzaal

- BSO groep 1 t/m 4

- BSO groep 5 t/m 8

 

De ouders van de kinderen die hebben gewonnen krijgen een bericht in het ouderportaal. Vanaf maandag 4 mei kunnen de prijsjes opgehaald worden.

Veel plezier met jullie prijsjes!


April 2020

Hartjesslinger

De kleurplaat met het hartje voor de bewoners en medewerkers van De Hoorn is door een heleboel kinderen ingekleurd en ingeleverd. De leidsters van Babbel hebben er een mooie slinger van gemaakt. Deze gaan we snel brengen!


April 2020

De paashaas komt langs!

 

Op donderdag 9 april en vrijdag 10 april komt de paashaas bij alle kinderen langs. 

Omdat de leidsters bij Babbel de kinderen ontzettend missen hebben we samen met de paashaas een leuk tasje samengesteld voor alle kinderen. In dit tasje zitten paaseitjes, een brief en een kleurplaat. Alle kinderen mogen deze kleurplaat inleveren bij Babbel in de inleverbak. Doe je dit voor vrijdag 24 april dan kun je een prijsje winnen!


 

April 2020


April 2020 

Nieuwsbrief

Beste ouders, 

In verband met het coronavirus hebben wij een nieuwsbrief aan jullie kinderen en aan jullie gestuurd.

Hierin geven we jullie wat kant en klare tips voor activiteiten. Veel plezier. 

 

Download hier de link voor de  lente bingo van de peutergroep:

Lente bingo

 

Veel plezier!


Maart 2019

De nieuwsbrief 

 

Via deze mail ontvangen jullie de nieuwsbrief van Kindercentrum Babbel, met daarin de volgende onderwerpen:

- Nieuwtjes van de verschillende groepen;

- Vooraankondiging ouderavond op 2 april;

- Jaarverslag klachtrecht

- Oproep om de vakantieplanning door te geven;

- De agenda voor de komende tijd incl. sluitingsdagen

 

Voor de ouders van Babbel staat de volledige nieuwsbrief op het afgeschermde gedeelte van de site.


Samenwerking met v.v. De Wilperboys,

 

Na een periode van overleg zijn BSO eigenwijs en v.v. De Wilperboys tot en vorm van samenwerking gekomen. Ons doel: door sport en spel ervaren kinderen het  plezier van samen bewegen en spelen.