De laatste nieuwtjes van Kindercentrum Babbel


November 2020

Sinterklaas

Dit jaar was het ook weer ontzettend spannend of de Sint en zijn pieten de weg met pakjesboot 12 naar Zwalk konden vinden. De pieten waren een tijdje verdwaald, maar gelukkig kwam dat ook dit jaar helemaal goed! Op zaterdag 14 november kwam de Sint met zijn pieten aan in Nederland. Dat betekent dat alle kinderen hun schoentje weer mogen zetten en dat er volop sinterklaasliedjes worden gezongen. 

 

Ook bij Babbel wordt er vanaf nu druk gewerkt aan het thema Sinterklaas. Wij werken aan dit thema tot en met 4 december. De groepen zijn mooi versierd met cadeautjes, overal zie je pieten opduiken, er wordt volop voorgelezen uit sinterklaasboeken en de liedjes worden geoefend. 


3 november 2020 

Hoera! Kindercentrum Babbel is jarig en daarom vierden wij feest.

Op 3 november was het precies 20 jaar geleden dat Kindercentrum Babbel voor het eerst haar deuren opende. In de afgelopen jaren is er heel veel bereikt. Ons kindercentrum is inmiddels uitgegroeid tot een fijne, vertrouwde plek voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders. Bijna 20 jaar geleden begon eigenaresse Laura Roffel, dankzij haar eigen kinderen met kinderopvang aan huis. Wat ze precies zou doen en hoe het uiteindelijk zou eindigen wist ze 20 jaar geleden nog niet. Inmiddels is Kindercentrum Babbel uitgegroeid met intotaal 3 locaties: Kindercentrum Babbel, peuterspeelzaal De Speeldoos en BSO Eigenwijs. 

Tijdens de feestelijke dag op 3 november hebben wij het boekje met alle prachtige tekeningen, foto's, anekdotes en gelukwensen overhandigd aan Laura. Vanwege de coronamaatregelen konden wij het helaas niet groter vieren. Dit gaan we, zodra het kan, nog uitgebreider vieren!


Oktober 2020

Klein wit visje heeft veel vriendjes

 

Afgelopen dinsdag kwam Giny van de bibliotheek op bezoek bij de peutergroep locatie Babbel en de peuterspeelzaal locatie De Speeldoos. Giny kwam voorlezen uit het boekje "Klein wit visje heeft veel vriendjes". In het boekje ging klein wit visje met al zijn vriendjes verschillende spelletjes doen. Zo speelde hij tikkertje, verstoppertje en maakte hij muziek. Na het voorlezen gingen de kinderen verschillende spelletjes doen op de groep. De peuters konden ballen gooien, visjes vangen, tekenen, bellen blazen en memory spelen. De peuters vonden deze spellen heel leuk!


Beslisboom 0 - 8 jarigen: thuisblijven of wel naar de opvang?


Oktober 2020

Bouw units 

 

Tijdens de herfstvakantie wordt er hard gewerkt om de units bij De Wegwijzer te plaatsen, zodat vanaf 1 augustus 2021 de kinderen van De Dorpel en De Wegwijzer op één locatie les kunnen krijgen. Er worden 4 lokalen, een kantoortje, een berging en wc's geplaatst. Deze units worden op het speelveld geplaatst en verbonden aan de school door een doorgang. Na het plaatsen van de units kunnen ze nog niet direct in gebruik worden genomen. Eerst moet alles aangesloten worden. Dit betekent voor de BSO dat ze deze week opvang op De Speeldoos (locatie De Dorpel) krijgen. Vandaag zijn de kinderen van de BSO samen met de leidsters een kijkje gaan nemen bij de bouwwerkzaamheden.  


Oktober 2020

Halfjaarlijkse oudergesprekken

 

In de maand oktober vinden altijd de halfjaarlijkse oudergesprekken plaats. Helaas kunnen wij deze gesprekken voor de maand oktober niet door laten gaan i.v.m. de maatregelen die genomen zijn met betrekking tot Corona. Ouders die normaal een uitnodiging krijgen voor een gesprek zullen nu een verslag van hun kind mee naar huis krijgen. Mochten er aan de hand van het verslag nog vragen zijn, dan kan er telefonisch een gesprek plaatsvinden in overleg met de mentor van hun kind. Het streven is om in week 44 de verslagen mee te geven. Ouders die geen uitnodiging voor een gesprek krijgen en ook geen verslag, zullen voor de volgende ronde in maart een uitnodiging krijgen. Is er toch behoefte aan een gesprek, dan kan dit via de mail worden aangegeven en zullen wij contact opnemen om een telefonische afspraak te plannen. Mochten er nog vragen en/of opmerking zijn, dan horen wij dat graag. 


Oktober 2020

 

Inmiddels zijn we aan het eind van de tweede week van het thema Reuzen en kabouters aanbeland. Op de verschillende groepen wordt er hard gewerkt aan het thema. Zo hebben we al een kaboutermuts gemaakt, een paddenstoel geknutseld, een kleurplaat van een blad ingekleurd, zijn we aan het wandelen geweest en gingen we op zoek naar kastanjes in het bos. De leidsters hebben voorgelezen uit het boekje van kabouter Bim en hebben al vaak het liedje van kabouter Spillenbeen met de kinderen gezongen. Tijdens de kring momenten op de peutergroep en bij de Speeldoos hadden wij maïs, kastanjes en beukennootjes om te bekijken en aan te voelen. Maar ook thuis werd er door de ouders van de peutergroep en Speeldoos samen met de kinderen hard geknutseld. We hebben al veel leuke kabouterhuisjes gekregen. Deze hebben allemaal een mooi plekje gekregen op de groep. De komende 2 weken werken we ook nog aan het thema Reuzen en Kabouters en zullen we nog veel leuke dingen doen!


September 2020

Reuzen en kabouters

 

 

Vorige week hebben wij het thema Eetsmakelijk afgesloten. Omdat het buiten alweer volop herfst is, de bladeren verkleuren, het regent en de wind weer begint te waaien, beginnen we aankomende week aan een nieuw thema!

Vanaf 28 september tot en met 23 oktober gaan wij op de groepen werken aan het thema Reuzen en Kabouters. In dit thema staan de begrippen "groot" en "klein" centraal. Doormiddel van het lezen van boekjes, het maken van knutselwerkjes en het kijken van filmpjes krijgen de kinderen een beeld bij wat een kabouter is en wat een reus is. 

Ook zullen we diverse liedjes zingen op de groepen.                                 

 

"Het kaboutertje en de reus"                                                          

Dit liedje is op de melodie van                                                        "Kabouter Spillebeen"

"Oh kom er eens kijken"

 

Oh kom er eens kijken,                                                                      Op een grote paddenstoel, 

de grote reus loopt door het woud.                                                 rood met witte stippen,

Daar wonen kabouters,                                                                     zat kabouter Spillebeen, 

die zijn wel eens stout.                                                                      heen en weer te wippen.

 

Want als ie slaapt die grote reus,                                                     Krak zei toen die paddenstoel,

dan trekken ze hem aan zijn neus.                                                   en met een diepe zucht,

En aan zijn arm en aan zijn been.                                                    vlogen beide beentjes,

Kabouters ga toch heen.                                                                   hoepla, in de lucht.  

 

Oh kom er eens kijken,

die grote reus is opgestaan.

Hij zal de kabouters,

nu eens vangen gaan.


Augustus 2020

Buitenspelen

 

Oef wat is het warm! Deze zomerse temperaturen zorgen ervoor dat wij zoveel mogelijk buiten aan het spelen en ontdekken zijn. Zo hebben wij bij Babbel bij hele warme temperaturen ons zwembadje gevuld en zullen wij de sproeier aan zetten. Lekker spelen met water, niets leuker dan dat! Maar ook doen we veel andere dingen buiten. Zo hebben wij deze week al geëxperimenteerd met verf op vuilniszakken en aluminiumfolie. Want wat gebeurd er eigenlijk als ik rood met wit meng? 

Bij de Speeldoos hadden we een grote doos. Wat kunnen we daar mee doen? We hebben een mooie hut ermee gebouwd. Vervolgens zijn we ook nog druk bezig geweest met kleuren op karton. Dat was ontzettend leuk!


3 juli 2020

 

Tijdelijke  huisvesting

 

In de nieuwsbrieven over het IKC heeft u kunnen lezen dat er het komende schooljaar units bij De Wegwijzer geplaatst worden, zodat vanaf 1 augustus 2021 de kinderen van De Dorpel en De Wegwijzer op één locatie les kunnen krijgen. Waarschijnlijk worden de units in deze zomervakantie al geplaatst, zodat er zo weinig mogelijk overlast is voor de kinderen. Er komen 4 lokalen, een kantoortje, een berging en wc's. Het duurt wel een tijdje voor we de units in gebruik kunnen nemen, aangezien eerst alles aangesloten moet worden. Die tijd wordt gebruikt om met de 3 teams na te denken over de inrichting en indeling van de lokalen, de buitenruimte, het parkeer- en verkeersbeleid. In de tussentijd zal het speellokaal van De Wegwijzer in ere hersteld worden. Ter informatie zien jullie in de bijlage afbeeldingen van de units die geplaatst gaan worden bij De Wegwijzer. De units worden op het speelveld geplaatst (ongeveer tot aan het eerste voetbaldoel). De units worden aan de school verbonden door een doorgang te maken in de huidige IB-ruimte.

Dinsdagavond 9 juni hebben de buurtbewoners de gelegenheid gehad om tips en zorgen te delen en vragen te stellen. Zorgen waren er vooral over de toenemende verkeersdrukte. Maar de buurtbewoners gaven ook aan dat ze blij waren dat de kinderen weer naar school gingen, ze hadden ze gemist. Grote bezwaren hadden ze niet tegen de tijdelijke locatie c.q. huisvesting en we kregen een aantal waardevolle tips waar we ons voordeel mee kunnen doen.

 

Volgend schooljaar gaan we met de ouders uit de werkgroep huisvesting verder nadenken over een definitieve plek voor het IKC. 

 

Link: Impressie van de tijdelijke huisvesting


22 juni 2020

Thema "Oef wat is het warm"

 

Vandaag zijn wij begonnen met het nieuwe thema "Oef wat is het warm". De komende weken (tot de zomerstop) zullen in het teken staan van de zomer. De eerste 2 weken richten wij ons op kamperen en de laatste 2 weken gaan wij werken aan het onderdeel strand en zee. 

De kinderen zullen tijdens deze weken o.a. een tent opzetten, zelf ijsjes maken, een koffer knutselen, spelen met water en zand, picknicken en nog veel meer leuke dingen!

Op de peutergroep hebben we een ijskraampje ingericht en ook de dreumesgroep is al in de zomerse sferen. Juni 2020

Update Protocol  "Corona"

 

Via deze link opent u het protocol waarin de maatregelen vastgesteld staan om besmetting van Corona te voorkomen. 

Open de beslisboom voor toelaten 0-6 jarigen i.v.m. neusverkouden of andere klachten,

Open de  beslisboom voor toelaten 6-12 jarigen i.v.m. neusverkouden of andere klachten,

Vragenlijsten neusverkouden kinderen toelaten op school / kinderopvang: open de vragenlijst

 


Mei 2020

De winnaars van de kleurwedstrijd van Pasen zijn bekend!

 

Er zijn winnaars in de volgende categorieën:

- Baby

- Dreumes

- Peuter

- Peuterspeelzaal

- BSO groep 1 t/m 4

- BSO groep 5 t/m 8

 

De ouders van de kinderen die hebben gewonnen krijgen een bericht in het ouderportaal. Vanaf maandag 4 mei kunnen de prijsjes opgehaald worden.

Veel plezier met jullie prijsjes!


April 2020

Hartjesslinger

De kleurplaat met het hartje voor de bewoners en medewerkers van De Hoorn is door een heleboel kinderen ingekleurd en ingeleverd. De leidsters van Babbel hebben er een mooie slinger van gemaakt. Deze gaan we snel brengen!


April 2020

De paashaas komt langs!

 

Op donderdag 9 april en vrijdag 10 april komt de paashaas bij alle kinderen langs. 

Omdat de leidsters bij Babbel de kinderen ontzettend missen hebben we samen met de paashaas een leuk tasje samengesteld voor alle kinderen. In dit tasje zitten paaseitjes, een brief en een kleurplaat. Alle kinderen mogen deze kleurplaat inleveren bij Babbel in de inleverbak. Doe je dit voor vrijdag 24 april dan kun je een prijsje winnen!


 

April 2020


April 2020 

Nieuwsbrief

Beste ouders, 

In verband met het coronavirus hebben wij een nieuwsbrief aan jullie kinderen en aan jullie gestuurd.

Hierin geven we jullie wat kant en klare tips voor activiteiten. Veel plezier. 

 

Download hier de link voor de  lente bingo van de peutergroep:

Lente bingo

 

Veel plezier!


Maart 2019

De nieuwsbrief 

 

Via deze mail ontvangen jullie de nieuwsbrief van Kindercentrum Babbel, met daarin de volgende onderwerpen:

- Nieuwtjes van de verschillende groepen;

- Vooraankondiging ouderavond op 2 april;

- Jaarverslag klachtrecht

- Oproep om de vakantieplanning door te geven;

- De agenda voor de komende tijd incl. sluitingsdagen

 

Voor de ouders van Babbel staat de volledige nieuwsbrief op het afgeschermde gedeelte van de site.


Samenwerking met v.v. De Wilperboys,

 

Na een periode van overleg zijn BSO eigenwijs en v.v. De Wilperboys tot en vorm van samenwerking gekomen. Ons doel: door sport en spel ervaren kinderen het  plezier van samen bewegen en spelen.